foto1
Kezdetben...
foto1
Együtt...
foto1
Csajok...
foto1
Még mindig...
foto1
Hanna Rózsa
Most talán eljött az ideje, hogy legalább elektronikus nyomokat hagyjak, amiket gyerekeim, unokáim, barátaim és ellenségeim meg-megnézhetnek. Örülhetnek neki vagy éppen bosszankodhatnak. Read More...

Barátaim

Követés

Copyright © 2022 sicpista. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU Általános Nyilvános Licenc alatt kiadott szabad szoftver
Fordította a Joomla! Magyarország.
Megosztás

Történt a napokban, hogy Joli egy este telefonon dumcsizott nyolchónapos terhes, a múlt héten Budakalászra költözött Ági lányunkkal. A kismama kibökte, hogy napok óta enne egy kis igazi fánkot, de fogalma nincs, hol lehetne venni a közelben és kis tételben nem éri meg odaállni sütögetni.

Na, Anyánál beindult az „Apa intézkedj, most!” effektus.

Gugli mester segítségével találtam egy helyi vállalkozást, aminek kínálatában négy féle fánk is volt. Reggel telefont ragadtam és sikerült elsőre elérnem a cég vezetőjét, aki a második mondatomnál már a pontos címet és a szállítandó mennyiséget kérdezte. Nem forszírozta, hogy hogy lesz ez 250 kilométerről kifizetve, nem utasított el „erre nekünk nincs időnk” felkiáltással. Csak annyit mondott: - Intézem!

Néhány órával később Joli rákérdezett a gyerekre: - Na, megjött a meglepi?

Ági szinte a bőréből kibújva kérdezte: - Ti voltatok?

Kiderült, hogy egyszer csak csöngettek náluk és egy férfi mosolyogva a kezébe nyomott egy csomagot és csak annyit mondott: - Jó étvágyat! – majd sietve távozott.

Erre mondom én, hogy talán még van remény ennek a nyomorult országnak. A hétköznapi emberek még képesek ilyen apró hétköznapi csodákra.

A cég és vezetője megérdemli, hogy ide írjam a nevét:

Köszönöm, Erdélyi György Úr (Három Pék Kft. – Budakalász - http://www.harompek.hu) !!!

Megosztás

A fene megette ezt a délutánt!

Arcsi, a harci uszkárunk önálló menetre indult az utcánkban. Napsütés, tüzelő csajok, szép az élet seje-haj! Öt perc múlva ordítás és iszkol vissza a kapun, nyakig sárosan, véresen. Valami bunyóba keveredhetett egy nagyobb fiúval, ami némi bőrt leszaggatott róla. Fürösztés, öltözés és vágta az állatorvoshoz. Altatás, szabás-varás, antibiotikum, kötszer, stb., stb. Most meg állandó felügyelet kell mellé, mert nyilván a fájdalomtól, vakarná a sebet. Bekötni még nem szabad, nem is egyszerű, mert még kezelgetni kell. A francba! Hogy van az a mondás? "Ha nincs bajod, veszel magadnak."